Академик Милан Бојовић наш гост

Презентација течног концентрата за чишћење, хигијенско одржавање и дезинфекцију

   У конференцијској сали Музеја града јуче је Академик Милан Бојовић одржао презентацију течног концентрата за чишћење, хигијенско одржавање и дезинфекцију свих површина на отвореном и затвореном простору као и опреме у индустрији и индустријских погона.

Презентација средства за чишћење

   Овај производ, како у виду концентрата тако и по жељи већ припремљен за употребу, није само добар и делотворан већ он треба да одговара и потребама будућности. За нас људе и нашу околину мора бити разградљив, употребљив и еколошки, наглашава Милан Бојовић чији је овај концентрат проналазак.

   У нашем досадашњем истраживању, наставља Бојовић, дошли смо до мишљења и закључка да можемо и да одговоримо изазову и на вирус COVID-19. Имајући нека сазнања да се вирус налази у три масне опне и да се не размножава сам од себе, а циркулише у природи, већ кад уђе у живе ћелије животиња и људске популације. Превентивним деловањем и дезинфекцијом може се спречити његово ширење.

   Ово средство на основу свог састава делује активно и емулзирајућена граничним површинама, уз помоћ може да острани уље, масноће и друге угљоводонике и у најширем смислу „нечистоће“ најразличитијег порекла са свих врста површина. Средство обухвата молекуле угљоводоника и капсулира их. Помоћу једног специјалног биљног екстрата ослобађају се микро организми, који се налазе у околини, који у најкраћем могућем року разграђују масноће као носача за све нечистоће и загађиваче.

   На крају је Бојовић истиче да је могућност примене овог концентрата веома велика: дезинфекција болница, домова здравља, отворених и затворених површина, свуда и на сваком месту, области животних намирница, кланица, рибљих пијаца, погона за обраду, млекара, ресторана, угоститељских објеката, одржавање и сервисирање занатских радњи, чишћење зграда и у домаћинству.

   На самом крају Академик Милан Бојовић је присутним ученицима и професорима из Техничке школе „9. мај“ демонстрирао како се може употребити течни концентрат.