Стручни скуп из области енергетике и обновљивих извора енергије

   Стручни скуп – симпозијум Унапређење капацитета наставника средњих стручних школа које реализују наставу за образовни профил електротехничар обновљивих извора енергије у Србији реализован је 27. и 28. окробра 2022. године. Обуку је организовало Друштво за обновљиве изворе енергије Средње техничке школе „Михајло Пупин“ Кула у својим просторијама, под покровитељством Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH канцеларије у Србији. Обука је акредитована у Заводу за унапређење образовања и васпитања.

Симпозијум Кула 2022

Пети пут
Читајмо гласно

   Тог 28. фебруара, у нашој школи реализовали смо акцију „Читајмо гласно”, и на тај начин обележили Национални дан књиге.
Симболично, у 5 минута до 12, окупили смо се у библиотеци да бисмо указали да је крајње време да се окренемо неговању књиге и културе уопште.

   Након уводних речи библиотекара о значају матерњег језика, писма и књиге, ученици су читали по сопственом избору омиљени део текста, стихове, најдраже цитате... Читало се са уживањем, гласно и јасно, на српском и енглеском језику.

   Веома смо задовољни исходом акције и сви смо пуни позитивних утисака. Након оваквог вида дружења са књигом, у нашу школску библиотеку се уселио трачак вере да ћемо имати више и читалаца и књига.

   Наставићемо и даље са оваквом праксом, где ће се и ученици и професори међусобно дружити, читати и стварати снове уз своје омиљене књиге.

 

У потрази за кукурјаком

   У четвртак , 24. фебруара 2022. године, стручњаци из Покрајинског завода за заштиту природе Нови Сад, Ранко Перић и Жељка Јеличић Маринковић, извршили су мониторинг, строго заштићене биљне врсте кукурјак у Специјалном резервату природе „Багремара“. У теренском раду су учествовале ученице Мирјана Жембери и Наташа Рамић са професорицом Душицом Јовин. Позитивно вреднујући кадровске и ученичке квалитете, Техничке школе „ 9. мај“ Бачка Паланка, стручњаци из Завода су упутили ученике у методологију научног рада на терену.


   Почетком ове године, Техничка школа „9. мај“ Бачка Паланка је освојила прво место на такмичењу посвећеном препознавању и заштити ретких биљака и тиме још једном доказала, да уз стручна знања и вештине, ученицима нуди и много шире образовање.

 

Поткатегорије

Страна 1 од 5